Questions? Let us help via mail or WhatsApp
Free shipping within NL starting at €45

Acetate Mini Album met de Celebrations collection

door Jorgo
Hi!
 
Wat leuk dat je meeleest met mijn Blogpost! Wat is de Celebrations kit prachtig, zulke vrolijke kleurtjes! Maar ik ben verliefd op de acetate vellen, een heerlijk nieuw product wat meteen roept om allerlei projecten. Ik ga  dus voor deze blogpost met het prachtige acetate aan de slag.
 
Ik ga een mini album maken gevuld met de prachtige papieren uit de kit. De acetate wordt de kaft. Ik geef de afmetingen die ik gebruikt heb maar uiteraard kan je het aanpassen naar eigen wens en kan je verschillende soorten cardstock gebruiken. Ook met de opvulling van het album kan je alle kanten op. 
 
Ik heb gekozen voor een album waarin de pagina’s 3x4’’ worden. Hierbij gebruik je de volledige lengte van de actetate. 
 
Ik twijfelde tussen de acetate met de zwarte tekst en die met de gouden hartjes. Omdat ik op het eindresultaat de tekst stempel wil gebruiken op de eerste pagina heb ik uiteindelijk voor de gouden hartjes gekozen. 
 
Daarna door alle prachtige papers uit de kit bladeren voor de vulling. Ik koos 5 papieren die ik mooi bij elkaar vond passen en die lekker kleurrijk zijn. Doordat het acetate doorzichtig is zal je op de rug van het album de kleurtjes zien doorschijnen, hou hier rekening mee.
 
 
Ik heb het acetate op maat gesneden. Het 8x8” sneed ik op formaat 8x4 ½”. 
 
 
Om vervolgens twee vouwlijnen te maken, de eerste op 3 ¼” en de tweede op 4 ¾”. Ik merkte dat het vouwen het beste gaat als je de vouwlijn aan de ‘goede’ kant (de kant die je aan de buitenkant gaat zien) van het acetate doet, dus aan de kant van de gouden hartjes. 
 
 
De pagina’s snijd ik op maat, 6 ¼” bij 4”. Ik snijd 6 pagina’s.
 
 
Vervolgens gaan we de pagina’s vouwen. Er komt een vouwlijn op 3” en 3 ¼”. Bedenk van te voren welke kant je wil dat goed gezien gaat worden via de rug van het album.
 
 
Ik vind het leuk om een accentlijntje aan te brengen maar dit is uiteraard optioneel. Je kan zwart of een wit lijntje of helemaal geen lijntje doen. En natuurlijk valt er te varieren van een heel strakke lijn met een liniaal, tot meerdere lijntjes uit de losse pols, stippel lijntje, streepjes… alles kan.
 
 
Op de voorpagina stempel ik met zwarte inkt de Happy Moments stempel. Dit kan ook als je boekje al in elkaar zit maar wordt een stuk lastiger omdat het dan niet meer zo plat ligt. 
 
 
Met rood tape van 3 mm. Zorg ik dat we de pagina’s in het album kunnen plakken. Ik kies voor rood tape omdat dit extra stevig is, hou er wel rekening mee dat je met dit tape niet echt de kans hebt om dingen te herstellen, geplakt is ook echt vast.
 
 
Ik gebruik een liniaal om de pagina’s op ¼” van de boven en onderkant af vast te plakken. Ik begon met de voorpagina en plakte steeds de volgende pagina er strak tegenaan tot alle pagina’s in het album ziiten.
 
 
Als het boekje klaar is kan je hem naar eigen wens vullen met leuke foto’s, lieve teksten of grappige quotes. Leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld aan je partner, je moeder op moederdag, je kind of een leuke vriendin.
 
 

Ben benieuwd of je zelf ook aan de slag gaat en een acetate mini album gaat maken.  Of dat je de acetate op een andere creatieve manier in je projecten verwerkt of al verwertkt hebt. Als er nog vragen zijn laat het me dan weten. En als je een album of iets anders gaafs met de acetate maakt vind ik het super leuk als je hem deelt!

 

Gebruikte materialen:

 [Document] Life Stories - Scrap Kit Celebrations

 

Veel craft plezier!!

 
Liefs, Jorgo

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods