SHOP OLDER KITS ON SALE HERE

Gestapelde Pockets op een Pocket Page

Hoi allemaal!

 

Ken je dat? Dat je zoveel leuke foto’s hebt dat je niet kunt kiezen welke je op je project wilt gebruiken? 

Ik heb dat dus heel vaak, vooral als we een dagje uit zijn geweest heb ik te veel leuke foto’s voor op één pagina. Zelfs een pocket page biedt dan niet genoeg ruimte voor al het leuks. Laat staan als ik dan ook nog ruimte wil hebben voor journaling. Kies ik dan voor de foto in de pocket of toch de journaling? Lastige keuzes!

 

 

Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om alsnog meer foto’s kwijt te kunnen op je pagina. Zo kun je natuurlijk werken met foto flips of watervallen, maar ik wilde weer eens wat anders. 

Ik vind pockets er altijd heel leuk uit zien op een pagina. Ik besloot dat te gaan maken. Meestal maak ik één pocket op een kaartje, maar ik kan er natuurlijk ook meer maken, dan kan ik daar nog meer in kwijt! 

Zo kwam ik op het idee voor deze gestapelde pockets. 

 

De gestapelde pockets zijn eigenlijk heel simpel om te maken, maar het resultaat is zo leuk! 

Ik zal je uitleggen hoe ik ze gemaakt heb.

 

 

Je start met het bepalen van de breedte van de pockets. Ik wil de mijne gebruiken op een pocket page kaart, dus ik kies voor 4 inch, de breedte van een staande 4x6 inch pocket page kaart. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om pockets te maken op een liggende 4x6 kaart, dan maak je de pocket 6 inch breed.

 

 

Omdat ik wil dat de pocket mooi afgewerkt is aan de zijkanten, snij ik mijn papier 2 inch breder, zodat ik aan beide zijkanten een inch om kan vouwen. Zo is de pocket mooi dicht aan de zijkanten. In mijn geval zijn de stukken papier waar ik mijn pocket van maak dus 6 inch breed.

 

 

De hoogte van de pocket kun je zelf bepalen en is natuurlijk afhankelijk van hoe groot de achtergrond is waar je de pockets op wilt plakken en hoeveel pockets je wilt stapelen. 

Ik heb voor 2 inch, 3 inch en 4 inch gekozen. Enerzijds omdat dit makkelijk is met uitmeten, anderzijds omdat de pockets dan een inch boven de vorige uit steken. Dat leek me mooi. Je kunt dit natuurlijk naar je eigen idee aanpassen. Ik snij de stukken papier dus op 2x6 inch, 3x6 inch en 4x6 inch.

 

 

Als ik het papier in de juiste afmetingen heb gesneden, start ik met het op maat rillen van de zijflapjes. Ik ril de stukken papier vanaf links dus op 1 inch en 5 inch. Dan heb ik aan beide zijkanten 1 inch die ik omvouw.

 

Ik gebruik mijn Score Board om te rillen, maar je kunt natuurlijk ook een papiersnijder met rilfunctie gebruiken of rillen met een vouwbeen en liniaal. 

 

 

Ik gebruik voor het rillen graag mijn Score Board omdat de vouwen dan mooi strak en rond zijn, waardoor ik ook al ruimte krijg voor de inhoud van de pocket. Let op: Je legt de goede kant naar onder met rillen.

 

 

Ik vind het leuk en handig om een inkeping in de bovenkant te maken. Zo kun je de tags of foto’s gemakkelijker uit de pocket halen. Ik doe dat graag door met een cirkelpons een halve cirkel uit het midden te ponsen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen inkeping te maken. Vooral als de inhoud van de pockets wat hoger is dan de pocket zelf is dat niet nodig.

 

 

Als je een inkeping gemaakt hebt, zijn de pockets klaar en kun je de pockets gaan stapelen. Ik begin graag vanaf de achtergrond of de grootste pocket. Dan kun je namelijk beter zien of je alles goed recht plakt.

 

 

Ik plak de pockets graag vast met tape, dan zit het gelijk vast en kan het niet meer verschuiven. 

Ik maak trouwens aan de onderkant geen flapje voor de bodem. Dat doe ik expres en het is ook niet nodig. Ik plak de onderkant van de pocket namelijk vast met een stukje foam tape, waardoor er niets uit de pocket kan vallen. Je kunt aan de onderkant natuurlijk wel een flapje maken en die naar binnen vouwen, maar ik vind het eindresultaat meestal minder strak bij de onderste hoeken.

 

Ik gebruik trouwens foam tape omdat je dan ruimte hebt om je pockets te vullen zonder dat het heel erg strak gaat zitten.

 

 

Als de pockets dan op elkaar en op de achtergrond geplakt zijn, zijn ze klaar en kun je ze vullen met foto’s, tags, kaartjes en wat je maar wilt.

 

Ik gebruik de gestapelde pockets natuurlijk op een pocket page, maar je kunt ze ook gebruiken op een scrapbookpagina of in een journal. Ik ga ze zeker ook zeker nog gebruiken in combinatie met de nieuwe inserts van DLS design!

 

 

Ik heb de pocket page afgemaakt en zo ziet mijn eindresultaat met de pockets er dan uit. Ik vind het heel leuk geworden en ik kon op deze manier alle foto’s kwijt die ik graag een plekje wilde geven op deze pagina.

 

 

 

 

Gebruikte materialen

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods