Questions? Let us help via mail or WhatsApp
Free shipping within NL starting at €45

Gilmo Dies met Verschillende Materialen

 Oke, ik ben echt fan van alles wat Gilmo is! De stempels zijn geweldig, maar ook de dies zijn een absolute must-have. Er zijn zoveel mogelijkheden om de Gimo dies te gebruiken! Ik ga je in deze blogpost laten zien wat je er allemaal mee kan…

 

 

Natuurlijk zijn de dies bedoeld om er letters van papier mee uit te stansen. Je kan er hele mooie titels van maken en de dies combineren met de verschillende Gilmo letterstempels. Hier zie je een aantal titels die ik ermee gemaakt heb:

 

 

Maar naast het gebruik met papier ontdekte ik laatst iets heel tofs, namelijk stansen met vilt! Ik moest een slabber maken voor mijn zoon zijn schooldiner (groep 8 traditie) en daar wilde ik graag een woord op maken en toen bedacht ik me dat ik daarvoor misschien wel de Gilmo dies kon gebruiken. Ik nam verschillende restjes vilt en ging aan de slag…Het werkte perfect! Ik heb super snel alle letters uit vilt gestanst en daarna op het stof genaaid. 

 

 

Dat bracht me meteen op nieuwe ideeën, want ik kan die vilten letters natuurlijk ook op papier plakken en dan als titel gebruiken :) Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan. Ik koos de letters die ik wilde gebruiken en haalde ze, samen met het vilt, door m’n BigShot. 

 

 

Daarna heb ik ze gewoon met een lijmpen op het papier geplakt en mijn titel was klaar. 

 

 

Ik maakte de pagina verder af met de Carefree kit en zie hier het resultaat, daar word ik echt blij van! 

 

 

En toen ging m’n hoofd aan de slag, want als je er vilt mee kan stansen, wat kan er dan nog meer mee….?

Ik pakte een stukje acetate erbij. Hiermee moest ik de stans wel een paar keer heen-en-weer halen door m’n stansmachine, want dat materiaal is heel stug, maar het werkte. Wat geeft dat ook weer leuk effect! Ik combineerde de acetate letters met de Gilmo schaduw stempel set. 

 

 

Daarna ging ik aan de slag met vellum, dit ging juist weer heel soepeltjes. Ik heb de letters bewerkt met Distress inkt en daarna heb ik er de Wonky grid stempel overheen gestempeld, zo vallen de letters wat meer op bij de witte achtergrond. 

 

 

Ik had ook nog een vel kurk liggen van een hele oude kit…en ja, ook hier gingen de Gilmo dies heel makkelijk doorheen.Ik gebruikte het voor de titel van mijn scrappagina, verliefd! 

 

Tot slot had ik nog wat restjes dun leer liggen waar ik ooit clipjes van maakte voor Sofie. Deze er ook maar bij gepakt en hup door de BigShot met de Gilmo dies…Dat ging er super soepel doorheen! Ik gebruikte deze letters als titel voor op een flapje op mijn insert. 

 

En dit zijn de twee pagina’s van mijn weekly die ik met al deze uitprobeersels maakte. Het is een weekly geworden in mijn 6x8 album met dus een scrappagina in het midden. 

 

Er zijn vast nog veel meer mogelijkheden met de Gilmo Big dies, want je kan ze echt voor zoveel doeleinden gebruiken, echt niet alleen met papier. Ik zou zeggen, probeer er ook eens van alles mee. De leuke resultaten hebben mij verrast!

Groetjes,

Ellen

 

 

Wat ik heb gebruikt:

[Document] Life Stories Carefree XL-kit

DLS Design Die set Gilmo alphabet big 

DLS Design Acetate Sheets Set Basics

DLS Design Vellum Sheet Set

DLS Design Clear Stamp Journal lines and grid

DLS Design Clear Stamp Wonky Grid

DLS Design Washi Tape Small Hearts Papaya & Sunshine

DLS Design Datecards Q2 Apr-May-Jun 2022

DLS Design Ephemera Basic Labels Pink

Dutch Doobadoo - Lijmpen

Distress inkt 

Stazon inkt Jet black

Restjes vilt 

Restje dun kurk 

Restje dun leer

 

 

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods