Questions? Let us help via mail or WhatsApp
Free shipping within NL starting at €45

MIxed Media Kaarten met de Celebrations Collectie

Blogpost 13-3-2022 Desiré

 

 

Hoi allemaal!

 

Ik ben dol op mixed media projecten! Ik verwerk ook graag mixed media in mijn pocket pages. Deze keer heb ik een pocket page gemaakt met de fantastische Celebrations collectie. De combinatie met mixed media maakt zo’n pagina extra leuk vind ik! In deze blog post laat ik jullie technieken zien om de Ranger Distress Oxide re-inker en de Ranger Distress Oxide inkpad te gebruiken op een pocket page kaartje.

 

Dit is wat ik gebruikt heb:

 

 

 

Het leuke van de Distress Oxide re-inker is dat het vloeibaar is en je het op je project goed kunt laten oxideren met water. Die technieken vind ik zo leuk! Als je een ink pad afdrukt op bijvoorbeeld een craft sheet, moet je water toevoegen om het echt vloeibaar te maken. Dan gaat de inkt natuurlijk al oxideren voor het op je project zit. Dat is leuk, maar anders dan wanneer je een re-inker gebruikt. Een ander voordeel is dat de re-inker ontzettend veel pigment bevat, waardoor het heel goed dekt. Ik laat jullie 3 manieren zien om met de Oxide re-inker te werken.

 

 

Kaartje 1

 

Ik werk op het witte Mixed Media Cardstock van DLS design. Dit cardstock is top voor mixed media projecten. Het kan heel veel vocht aan. Ik heb het cardstock gesneden op 3x4 inch.


Ik start met het aanbrengen van de inkt uit de re-inker op mijn papier. Dat doe ik met de Ranger Blending Tool. Je hebt hiervoor maar een heel klein beetje inkt nodig. Omdat ik de kleur vrij donker wil, breng ik het niet heel dun aan.

Laat deze laag goed drogen. Ik heb het kaartje gedroogd met de heat tool.

 

Nu is het tijd om te spetteren! Ik doe een beetje water op mijn penseel en tik er boven mijn werk mee op een pen. Dan krijg je mooie fijne spetters. Ik dep het water niet van het kaartje af, maar ik droog het water met de heat tool. Als je dat doet, krijg je een mooi donker randje aan de rand van de spetters.

 

 

Daarna stempel ik met de Oxide ink pad (in dezelfde kleur dus) op het kaartje. Je kunt Oxide inkt heel goed opbouwen, dus deze extra laag zie je donkerder op je kaartje. Maar er gebeurt nog iets leuks! Afhankelijk van hoe nat je ink pad is, kan de stempelinkt ook zorgen dat de inkt van de ondergrond oxideert. Hoe tof!

 

 

Kaartje 2

 

 

Voor dit kaartje heb ik dezelfde basis gemaakt als het eerste kaartje. Ik heb de kleur dus aangebracht met de blending tool op het witte cardstock. Ook bij dit kaartje heb ik de basislaag goed gedroogd met de heat tool.

 


Vervolgens leg ik het stencil met hartjes op mijn kaartje en wrijf ik er met een babydoekje overheen. Daardoor haal je de kleur in de openingen weg en zie je het hartjespatroon. Het leuke vind ik dat je kunt variëren in kleur door meer of minder te wrijven.

 


Omdat spetteren wel een beetje het thema is, pak ik nog een beetje inkt uit het flesje re-inker en spetter ermee over de hartjes. Doordat dit pure inkt is, zijn deze spettertjes donkerder dan de achtergrond en zie je ze goed.

 

 

Kaartje 3

 

 

Nu pak ik een kaartje uit de pocket page kit, want daar kun je natuurlijk ook heel goed met mixed media op werken. Omdat de re-inker vloeibaar is, kun je deze ook heel goed gebruiken om mee te verven. Ik doe een beetje verf op mijn glazen mat en ik verf een cirkel. 

 

 

De inkt die over is, verdun ik met water en daarmee spetter ik op dit kaartje. Het leuke aan deze manier van aanbrengen is dat de spetters verschillend van kleur zijn, doordat de inkt van sommige spetters wel geoxideerd is en bij andere spetters niet. Ik hou ervan!

 

 

Met deze drie kaartjes en de Celebrations collectie heb ik de onderstaande pocket page gemaakt. Ik vind het zo leuk hoe zowel de originele kleur als de geoxideerde kleur past bij de collectie.

 

 

Hopelijk heb ik je met deze blog post kunnen inspireren! Bedankt voor je bezoek en tot de volgende keer!

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods