Questions? Let us help via mail or WhatsApp
Free shipping within NL starting at €45

Scrap Layout met Flow Collectie

Hoi,
Deze keer neem ik jullie mee in mijn gedachte proces als ik een pagina maak. Waarom kies ik voor bepaalde dingen en wat is mijn volgorde.
Want ja ik werk vaak in ongeveer dezelfde volgorde. 
Het begint bij mij met het kiezen van de foto. Met welke kit ga ik aan de slag en welke foto wil ik daarbij gebruiken. 
De meeste foto's staan op mijn telefoon, de beste camera is tenslotte degene die je bij je hebt, en ik bewerk ze vaak ook op mijn telefoon.
Daar gebruik ik lightroom voor. Ik vind het fijn om soms de belichting wat aan te passen en de intensiteit van de kleuren. Ook snijd ik mijn foto vaak al bij in deze ap. 
Ik gebruik graag vierkante foto's. Printen van mijn foto's doe ik via print to size op mijn Selphy printer.
Als ik de foto bewerkt en geprint heb is het tijd om papier te gaan uitzoeken. Op dit moment heb ik vaak al een beetje een plan in mijn hoofd welke kant ik op wil met een pagina. Uit een kit kies ik vaak een aantal kleuren die ik wil gaan gebruiken. Voor deze pagina heb ik voor de koraaltint en het teal gekozen. Wat een heerlijke combinatie.  Het is niet bewust gegaan maar deze kleuren passen perfect bij de foto's. Het koraal matched mooi met de ballonnen en de teal kleur met het water. 
Ik snijd mijn papier op het formaat dat ik wil en ga zitten schuiven, net zo lang tot ik een compositie heb die naar mijn zin is. Dan plak ik het papier en mijn foto's alvast aan elkaar. Dit doe ik graag met foamtape. Op die manier krijg je wat meer dimensie in je pagina. Grappig om te merken dat ik een jaar geleden amper foam gebruikte en ik nu echt niet meer zonder kan. 
Zo zie je dat je manier van werken toch regelmatig veranderd. 
Dan is het nu tijd voor de embelishments. Al mijn embelischments heb ik op een schaaltje liggen zodat ik er lekker door heen kan snuffelen. Op deze manier kan ik goed zien wat ik heb. Alles wat ik bij de pagina vind passen leg ik apart. Alles wat ik al op het papier/foto cluster kan bevestigen doe ik al. Ook hier maak ik weer regelmatig gebruik van foamtape. 
Alles wat later aan de pagina toegevoegd kan worden leg ik even apart. 
Mijn volgende stap is de achtergrond. Wit cardstock is vaak mijn startpunt en dan vind ik het wel heel erg leuk om een beetje kleur en interest aan de pagina toe te voegen met mixed media. Dat lijkt heel spannend maar valt reuze mee Hier heb ik inkt, stempels, gesso en een stencil gebruikt om de achtergrond te maken. Ik heb een Reel gemaakt over hoe deze achtergrond tot stand is gekomen.  
Deze stap is heel simpel. Ik bevestig het papier/foto cluster met, ja ja je raad het al, foamtape op de achtergrond. 
Nu kan ik de extra embelishments die ik had uitgezocht ook aan gaan brengen. 
Een pagina is niet echt compleet zonder titel. Die titel kan je op heel veel verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld Stempelen, met stickers of stansen.
Voor deze pagina heb ik gekozen om mijn Cricut te gebruiken. Ik wist dat ik Birthday Girl wilde dus ik heb dat opgezocht in Design Space. Het bestand heb ik wat aangepast en heb ik 3 keer uit witcardstock gesneden. Door deze 3 lagen op elkaar te plakken krijgen je letters wat meer body en komen ze meer los van je pagina. Ik hou er niet van als alles zo plat is. 
De witte letters zijn met Distress Oxide in de kleur Saltwater Taffy gekleurd. 

De titel kan op de pagina en eigenlijk ben je dan al zo goed als klaar. Ik breng op dit punt vaak nog wat kleine dingen aan zoals een extra stempeltje, tekstje of enamel dots. 

Zoals je ziet heb ik er een aantal uur later voor gekozen om mijn pagina een beetje bij te snijden en er een vel design papier achter te plakken. Mijn Mixed media was iets te veel aan de bovenkant van de pagina terecht gekomen. Dit kan gebeuren maar daardoor voelde de pagina voor mij wat uit balans. Aan de onderkant hield ik meer wit over dan aan de bovenkant. Ik ben zeker geen Pietje precies die dit helemaal na loopt te meten maar iedere keer als ik naar de pagina keek klopte het niet. Dan is er aan de onderkant en zij kant een randje afhalen en het geheel op een ander vel plakken een prima oplossing.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens mee te kijken in mijn proces ik zie jullie weer in een andere post of video! 

Groetjes,

Chantal

 
Gebruikte materialen:

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods