Questions? Let us help via mail or WhatsApp
Free shipping within NL starting at €45

Shakers with the Zen collection

door Desiré van der Aar

 

Hoi allemaal!

Wat is de washi tape uit de Zen collectie super leuk hè! Ik ben er helemaal verliefd op en wil de washi het liefst zoveel mogelijk gebruiken. Ik probeer er van alles mee te verzinnen zodat ik het op mijn projecten kan gebruiken.

In deze blogpost laat ik jullie zien hoe je met de washi tape uit de Zen collectie deze leuke shaker embellishments kunt maken. Het worden dan als het ware een soort mini schilderijtjes. Omdat ik er een flink aantal wil gebruiken op een scrap pagina, maak ik er ook veel, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon één maken. Onderaan deze post vind je de lijst met de materialen die ik gebruikt heb. 

 

Laten we aan de slag gaan:

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

De washi tape postzegels heb ik eerst op wit cardstock geplakt. Dat is een mooie basis en de kleuren van de washi komen er mooi op uit.
Qua afmetingen heb ik even uitgeprobeerd wat ik het mooist vond.

De zegels zijn 2,5 cm x 3,5 cm. Van het witte cardstock heb ik rechthoeken gesneden van 4 cm x 5 cm.
Ik heb deze afmeting gekozen omdat ik een beetje witruimte om de zegel heen wilde hebben en je ook ruimte moet hebben voor het dubbelzijdige foam tape naast de zegel. Mijn tape is 5 mm breed. Dat moet je dan nog optellen bij de hoeveelheid witruimte die je om de zegel wilt. Je kunt hier natuurlijk mee experimenteren en ze zo maken zoals je ze zelf mooi vindt.

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

Ik heb de washi tape zegels in het midden van de witte rechthoeken geplakt. Daarna heb ik het foam tape aan de buitenste randen van het witte cardstock geplakt. Zorg dat je het foam tape helemaal strak tegen elkaar aan plakt zonder kiertjes, anders valt je glitter eruit. Uiteindelijk zie je niets van de tape. Het hoeft er dus echt niet mooi uit te zien, als het maar wel echt dicht is. Als je dat gedaan hebt, heb je als het ware een soort bakje. Daar kun je later de glitters of sequins of iets dergelijks in doen.

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

Voordat je de shakers vult, kun je het beste eerst het acetaat (transparante sheet) snijden. Daarmee gaan we de shakers dicht maken. De acetaat heb ik in rechthoeken gesneden met dezelfde afmeting als het witte cardstock, dus 4 bij 5 cm. 

 

DLS Design Zen collection washi tape shaker pockets

 

Dan kun je beginnen met vullen! Een tip van mij: haal eerst de achterkantjes van het foam tape af. Je wilt dat niet doen als er al glitters in het “bakje” zitten, geloof me. Dan zit alles onder… Kijk maar naar de shaker rechtsboven. Daar was ik dat dus even vergeten. Als je de shaker gevuld hebt, kun je het acetaat erop plakken en is de shaker dicht. Het ziet er nu nog niet mooi uit, maar de aankleding komt nu! Tijd voor de rand!

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

Kies papier in verschillende kleuren/designs uit voor de rand. Ik heb pocket page kaartjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook designpapier uit de paper pads of van een 12x12 vel gebruiken. Het fijne van de pocket page kaartjes vind ik dat de patronen wat kleiner zijn en dat de kleine patronen mooi uitkomen op de rand.

Het designpapier snijd in ik rechthoeken van 4,5 cm bij 5,5 cm. Ze steken dus iets uit ten opzichte van het shaker gedeelte. Dat is fijn, want daarmee kun je slordigheidjes verdoezelen.

Het moet natuurlijk een soort van lijst worden, dus ik snij een rechthoek uit het midden van de rechthoek.

Ik meet dit uit door op de achterkant van het papier 8 mm vanaf de kant uit te meten en af te tekenen. Hoe ik dat doe, zie je op de foto hierboven. Ik kies trouwens voor een rand van 8 mm, omdat ik dan zeker weet dat het foam tape niet onder het lijstje vandaan komt. Je hebt dan een paar millimeter speling.

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

Dan kun je de rechthoek uitsnijden. Ik vind dat het fijnst werken met een hobbymesje en een metalen liniaal waar ik langs af snij. Zo weet ik zeker dat ik mooie strakke snijlijnen krijg.

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

Tot slot kun je dan het lijstje op de shaker plakken. Let er daarbij op dat je het foam tape niet ziet en dat het lijstje recht zit ten opzichte van de postzegel. Alles wat aan de achterkant zit, zie je toch niet. Dit is hoe ik deze acht shaker embellishments gemaakt heb.

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

Deze shaker embellishments heb ik dus gebruikt op een 12x12 scrapbook lay-out. Hieronder zie je het eindresultaat hiervan. Zoals je ziet heb ik een soort grid gemaakt met de schilderijtjes en de foto. De maat van de foto is 11 cm. Dat is twee keer de hoogte van de shaker elementen. Daardoor kun je een mooie grid maken die ook prettig is om naar te kijken. Omdat er al veel gebeurt op de pagina, heb ik hem verder rustig gehouden. Ik heb met inkt wat spetters gemaakt en heb wat ephemera, stempels en stickers gebruikt.

 

Eindresultaat

 

DLS Design Zen Washi Tape shaker pockets

 

 

Gebruikte materialen: 

Dit is wat ik gebruikt heb voor de embellishments en de lay-out.

 

Bedankt voor het lezen van deze blog post en tot de volgende keer!

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods