Questions? Let us help via mail or WhatsApp
Free shipping within NL starting at €45

Storybook met de Zen collectie

Werken in Traveler’s Notebooks

Gemaakt door Marjan

 

Voor het documenteren van 2021 heb ik gekozen voor maandelijkse traveler’s notebooks (TN's). Ik kan mijn creativiteit goed kwijt in deze boekjes, terwijl ze niet te overweldigend zijn. Ik houd over het algemeen één verhaal per pagina aan. Daarom tel ik van tevoren mijn verhalen van de maand uit en haal de boekjes uit elkaar om zelf het aantal pagina’s te bepalen en ze dan weer van een nieuw nietje te voorzien.

Voor deze TNs vind ik de scrap kit van DLS het handigst om te gebruiken, omdat ik dan de 12x12 papieren kan bijsnijden en eventueel ook kan gebruiken voor de hele spread (beide pagina’s). 

Om te laten zien hoe ik een spread in mijn TN maak, neem ik je mee aan de hand van een paar foto’s van mijn spread ‘Cupcake Love’, met een verhaal over schapen cupcakes maken met mijn neefje. 

Kijk je mee?

 

Voor deze spread gebruik ik het roze papier met blaadjes, 2 stuks ephemera en de clear stickers uit de Zen scrap kit.

Als eerste beplak ik de rechterpagina met het roze papier. De grote foto plak ik op de linker pagina, waarbij ik een strook aan de linkerkant wit laat. 

DLS Design | Blogpost working in a Travelers Notebook with ZEN

 

 

Vervolgens pak ik de LOVE ephemera en knip de binnenkant van de O uit. Hier maak ik met een stuk acetaat en wat hartjes een shaker van. Een reel van het maken hiervan vind je op mijn Instagram. Dit wordt een deel van mijn titel.

 

DLS Design | Blogpost working in a Travelers Notebook with ZEN

 

 

Het andere deel van mijn titel maak ik door ‘cupcakes’ te stempelen met de typewriter clear stamp van DLS. Ik stempel dit op wat dikker papier met StazOn en knip dit vervolgens letter voor letter uit. 

 

DLS Design | Blogpost working in a Travelers Notebook with ZEN

 

 

Deze letters plak ik boven het woord LOVE in een boogje. Daarvoor begin ik in het midden met de middelste letter van het woord, zodat ik ze zo gelijkmatig mogelijk op kan plakken.

 

 

DLS Design | Blogpost working in a Travelers Notebook with ZEN

 

Als laatste plak ik alles op. De kleine foto’s, de journaling die ik op gewoon printerpapier heb geprint, de ephemera en de clear stickers. Als laatste stempel ik de datum nog op het randje van de journaling en daarmee is deze spread klaar. 

 

Hopelijk hebben we je weer kunnen inspireren en als je zelf aan de slag gaat met de kit, een TN of een andere techniek uit deze blogpost: we zien je resultaat graag! Tag je ons met @dlsdesignshop?

 

Resultaat:

 

 

DLS Design | Blogpost working in a Travelers Notebook with ZEN

 

DLS Design | Blogpost working in a Travelers Notebook with ZEN

 

 

Gebruikte materialen:

DLS Design Zen Scrap Kit

Ephemera Zen

Clear Stamp typewriter Alphabet

JeJe Heat Resistant Acetate – A5

StazOn Jet Black inkt

Foam tape

Sprinkletz

Roller Stamp Date

What are you looking for?

Your cart

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods